2/3      


Cím: 5643 Bélmegyer, Petőfi u.45.
Tel: +36/66-899-055
Fax: +36/66-899-056
E-mail: info@okolaborkft.hu


Nagyobb térképre váltás

EMVA III. tengely – 136/2008 (X. 18.) FVM rendelet alapján, mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztésére nyújtandó támogatása

Elnyert támogatás: 48 661 610 Ft
Projekt megvalósítása: 2010.10.11 – 2012.09.16

Az ÖkoLabor Kft. sikeres pályázatot nyújtott be az EMVA III. tengely – 136/2008 (X. 18.) FVM rendelet alapján, mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztésére nyújtandó támogatások jogcímre. A pályázat keretében egy új környezetvédelmi vizsgálatokkal foglalkozó laboratórium épület felépítését tervezzük megvalósítani, továbbá a működéshez szükséges eszközöket kívánjuk beszerezni. A beruházás részét képezi a laboratóriumunk ISO 17025 szabvány szerinti akkreditálása is. A projekt kapcsán arra törekszünk, hogy a település és a térség életében is jelentős szereppel bíró vállalkozást hozzunk létre, mely mind társadalmi, mind gazdasági tekintetben is segíti a térségünk fejlődését.

















Laboratóriumunk sikeresen bővítette akkreditációs területét!

 

A bővítés főbb területei:

  • Mintavétel ivóvízből, felszín alatti vízből mikrobiológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálatokhoz.
  • Fémtartalom meghatározás ICP-OES módszerrel (Al, Ba, B, Zn, Ag, Cd, Ca, K, Co, Cr, Mg, Mn, Mo, Na, Sn, Ni, Pb, Cu, Se, Fe, Sb).
  • Hígtrágya vizsgálatok (a hígtrágya kihelyezéshez szükséges valamennyi vizsgálat).

A laboratórium által akkreditáltan végzett mintavételeket és vizsgálatokat a "Szolgáltatásaink" menüpontban tekintheti meg részletesen.

A bővített részletező okirat megtekinthető és letölthető a "Letöltések" menüpontban, valamint a Nemzeti Akkreditációs Testület honlapján: http://www.nat.hu/okiratok/NAT-1-1701-2012-03BRO1.pdf

 „A bélmegyeri Ökolabor Kft. uniós támogatással bővítette tovább laboratóriumi szolgáltatásainak körét

Az Ökolabor Kft. 14 millió 560 ezer Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a GOP-2011-1.3.1/A – „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” tárgyú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az összességében nettó 22 millió 400 ezer forint értékű beruházás eredményeként a laboratórium alkalmassá vált víz-, szennyvíz- és talajminták többelemes elemzésére.

A társaság 2008. novemberében alakult, a bélmegyeri labor épülete 2011. októberében került átadásra. Környezetanalitikai laboratóriumként ivóvíz-, fürdővíz-, felszíni és felszín alatti víz, szennyvíz- és talajmintavételeket és vizsgálatokat, valamint kazánvíz, hígtrágya és biogáz üzemi fermentlé vizsgálatokat végeznek.  

A fejlesztésnek köszönhetően az iCAP 6200 Duo View ICP-OES készülék és a hozzá tartozó standard mintabeviteli készlet beszerzésére a teljes projektköltségből közel 15 millió forintot fordítottak, míg a projektben foglalkoztatott fejlesztő munkatársak munkabére 7 millió 500 ezer forint kiadást jelentett. 

A nyomelemek meghatározására szolgáló új műszeres analitikai módszer (ICP-AES) előnye a nagyon alacsony kimutatási határ és a nagy lineáris koncentráció-tartomány, továbbá többelemes elemzésnél is csekély mértékű a kémiai zavaró hatás és stabil a reprodukálható jel.